Nincs jó válasz

Mindenféle, ami zavar, vagy örülök neki, vagy vicces, vagy szomorú. Próbálok nem csak hörögni, ha kritizálok valamit, hanem leírni, hogy én hogy szeretném.

Friss topikok

  • anonim user: természetesen mindenképpen csak leányzó követhette el, legény az semmiféleképpen semnem... (2009.07.26. 20:34) Index-fika
  • dmm: "Ha megválasztják, a kampány után hagyja magát megvesztegetni, telik medencére, költözésre a város... (2009.07.20. 23:24) Tényleg mindenre a betiltás a megoldás?
  • begri: jaja ilyen szakma, de az is vicces, hogy a fidesznek az őszintét kellett volna csak nyomnia, nem f... (2008.10.31. 04:31) kommentből bejegyzés
  • begri: juj de izgi, akkor majd együtt megyünk :D majd viszek kenyeret :P (2008.09.22. 20:53) Felvonulgatós

Linkblog

HTML

politikusok és a net

2009.04.07. 13:58 | bryan | Szólj hozzá!

Igy járnak azok az országok, ahol negyven plusz netanalfabéta jogászokra bizzák a a nettel kapcsolatos törvények kidolgozását. Komolyan azt hiszik, azzal ha letiltják a nagyobb torrentszájtok elérését nem érhetik el a franciák a trackereket máshonnan (vagy letiltják a google-t is)? A net szolgáltatói szerződés bontása ennél több macerát okoz, de az is csak szervezés kérdése, pl.: kell pár ember, akik mindig egy személy nevére kötnek szolgáltatói szerződést, amikor az illető feketelistára kerül, akkor a "szövetség" másik tagjának nevére viszik át az összes IP-t, amikor pedig lejár az egy év, akkor indulhat az egész előlről. (Ha jól tudom két hónap lesz, mig letiltják az embert) A szolgáltatók nem hiszem, hogy olyan nagyon tiltakoznának, nekik is érdekük a minél több előfizető, a hűségnyilatkozatosok első körben szívnak, mint az eircomosok utána viszont nem fognak ilyen szerződést kötni. Kiváncsi vagyok, a francia törvényhozás gondolt-e a szolgáltatók érdekelté tételére, de nehezen hiszem, hogy ez megoldható lenne. Kinek kéne 2 megabitnél szélesebb sáv, aki nem letölteni akar? A fájlcserélés, az adatok szabad ide-oda töltögetése, az egyik legjobb dolog ami a huszonegyedik században elterjedt. Nagyon gáz, hogy főleg Hollywoodból próbálnak keresztbetenni neki, ami egy szabadalom elleni lázadásnak köszönheti felemelkedését.

A svéd törvény durvább, de az is tarthatatlan, kb mintha a fűfogyasztókat akarnád lesittelni, túl sokan vagyunk, az adat gyors, a papír lassú, észre kéne már venni, hogy amig az adatok nem hagyják el a gépemet (nincs fizikai hordozó, cd-n, dvd-n stb),, nem érdemes érte pénzt követelni, mert az többet árt mint használ, a stúdióknak ugyanúgy, mint nekünk.

Update: A francia törvénytervezet elméletileg megbukott, vagy mégsem. Kicsit zavaros. Érdemes azokat kommenteket is elolvasni, amik hosszabbak két mondatnál. Annyi valószínű, hogy április végén szavaznak újra.

A bejegyzés trackback címe:

https://nemletezo.blog.hu/api/trackback/id/tr61051758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása