Nincs jó válasz

Mindenféle, ami zavar, vagy örülök neki, vagy vicces, vagy szomorú. Próbálok nem csak hörögni, ha kritizálok valamit, hanem leírni, hogy én hogy szeretném.

Friss topikok

  • anonim user: természetesen mindenképpen csak leányzó követhette el, legény az semmiféleképpen semnem... (2009.07.26. 20:34) Index-fika
  • dmm: "Ha megválasztják, a kampány után hagyja magát megvesztegetni, telik medencére, költözésre a város... (2009.07.20. 23:24) Tényleg mindenre a betiltás a megoldás?
  • begri: jaja ilyen szakma, de az is vicces, hogy a fidesznek az őszintét kellett volna csak nyomnia, nem f... (2008.10.31. 04:31) kommentből bejegyzés
  • begri: juj de izgi, akkor majd együtt megyünk :D majd viszek kenyeret :P (2008.09.22. 20:53) Felvonulgatós

Linkblog

HTML

Tényleg mindenre a betiltás a megoldás?

2009.07.17. 19:41 | bryan | 3 komment

A VI. kerület eléggé mozgalmas környékén lakom, a kapualjat hetente egyszer összehúgyozzák, az ablakom alatt minden náció képviselői, üvöltöztek már, a világ szinte összes nyelvén. Volt, hogy küzdeni kellett, hogy a szomszédos klub oldja meg a hangszigetelést, meg a szellőzést a klub területén, hogy csak hazafelé bandázódjanak az utcán a népek. Az önkormányzat csak akkor nyújtott valamilyen segítséget, mikor már legalább egy éve a nyakára jártak a lakók és valamilyen oknál fogva az adott klub nem tudta lefizetni az illetékes elvtársat.

Most, választási év előtt Verók (aki az általam létrehozott korrupció-skálán kb. 0,1 kocsisnyit  ér, ami átszámítva 10 Zushlagnak felel meg) bejelenti, hogy akkor most tiltsuk meg az este tíz utáni nyitvatartást. Ez neki win-win-win szitu, három lehetősége is van ugyanis:

1, Hagyja magát megvesztegetni, telik kampányra.

2, Ha megválasztják, a kampány után hagyja magát megvesztegetni, telik medencére, költözésre a városból, vastagabb bőr beültetésére vagy hasonló. Az egyik legmagasabb átlagéletkorú kerületben ez a rendelet tuti hoz neki pár szavazatot.

3, Ha nem választják meg, akkor is visszavonhatja még a rendeletet, mielőtt az utódja átveszi a helyét. (Ezesetben arcplasztikára, névváltoztatásra használhatja fel a kapott összeget. )

A hatban elég sok munkahelyet, adóbevételt jelentenek az éjszakai szórakozóhelyek. Sokaknak még örömet is szereznek az ilyen-olyan klubbok és kocsmák. Én nem tartozom közéjük, elég keveset bulizok a saját környékemen. (Mégis kinek van kedve ülni a zsúfolt sznobokkal teli Liszt Ferenc téren, vagy a romkocsmákban, ahol annyiért mérik a sört, mintha a "rom" az "elegáns", vagy a "menő" szinonímája lenne, nem is értem.)  

Elég sok probléma van nálunk, nem kis részben a jelenlegi (állandónak tűnő) vezetés hibájából. Ezeket már megszoktam. Reflexből viszek hátizsákot, ha este piát akarok venni, szinte meg se rezzenek, ha a Hunyadi teret, a kerület egyetlen (kicsit) zöld felületét mélygarázzsá akarják alakítani "az ott lakók véleménye alapján", de beszüntetni teljesen fogalmatlanul az egyik legfontosabb bevételi forrásunkat, hogy aztán valami mutyival újra lehessen nyitni őket, az már nekem is sok.  Miért nem lehet normális feltételeket szabni a szórakozóhelyeknek? Mondjuk komolyan venni a zajszintmérések eredményét, kötelezni az éjjel is nyitva tartó kocsmákat, hogy a nem koszos, nem agresszív járni tudó emberek számára ingyenes mosdóhasználatot biztosítsanak, és a helyek felelősek legyenek az előttük lévő járdán a vendégei által okozott zajért. Ja, hogy betiltani egyszerűbb?  Kapják be, de tényleg.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemletezo.blog.hu/api/trackback/id/tr901252040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kispista2 2009.07.17. 22:42:13

"kötelezni az éjjel is nyitva tartó kocsmákat, hogy a nem koszos, nem agresszív járni tudó emberek számára ingyenes mosdóhasználatot biztosítsanak,"
Legtöbbször még a vendégek számának megfelelően előírt wc-helyiség sincs meg ezekben a kocsmákban (mégis engedélyezte őket az építési hatóság)

bryan 2009.07.17. 22:59:38

@kispista2:
Akkor kötelezzék rá, hogy pótolja a hiányosságokat. Az utcáról beeső esetleges mosdóhasználók száma nem olyan nagy egyébként, hogy külön vécék kellenének hozzá. Legtöbben emellett oda mennek be szívesen mosdót használni ahol nem olyan nagy a tömeg.

dmm 2009.07.20. 23:24:30

"Ha megválasztják, a kampány után hagyja magát megvesztegetni, telik medencére, költözésre a városból"
Már kiköltözött. Dunakeszin lakik. Én a 10 Zushlaggal nem értek egyet, sztem azért annál több!
süti beállítások módosítása