Nincs jó válasz

Mindenféle, ami zavar, vagy örülök neki, vagy vicces, vagy szomorú. Próbálok nem csak hörögni, ha kritizálok valamit, hanem leírni, hogy én hogy szeretném.

Friss topikok

  • anonim user: természetesen mindenképpen csak leányzó követhette el, legény az semmiféleképpen semnem... (2009.07.26. 20:34) Index-fika
  • dmm: "Ha megválasztják, a kampány után hagyja magát megvesztegetni, telik medencére, költözésre a város... (2009.07.20. 23:24) Tényleg mindenre a betiltás a megoldás?
  • begri: jaja ilyen szakma, de az is vicces, hogy a fidesznek az őszintét kellett volna csak nyomnia, nem f... (2008.10.31. 04:31) kommentből bejegyzés
  • begri: juj de izgi, akkor majd együtt megyünk :D majd viszek kenyeret :P (2008.09.22. 20:53) Felvonulgatós

Linkblog

HTML

Index-fika

2009.07.15. 21:09 | bryan | 3 komment

Melyik szegény számítógép-analfabéta velvetes leányzó írhatta ollózhatta össze ezt a cikket?

Miért kérdezem ezt?

1, "a formátum elavult, nem is túl biztonságos, és a használata hivatalosan nem javasolt"

Hivatalosan ki által nem javasolt? MS? Magyar kormány? Amerikai kormány OpenOffice, x vírusírtó cég? Bármelyik lehet. Az a gyanúm, hogy valami OpenOffice reklámanyagból fordították a cikket, igen szelektíven. 

2, "Bárki készíthet olyan programot, amely meg tudja nyitni ezeket a fájlokat, de erre jelenleg nincs szükség."

Mondom valami reklámanyagból  lesz ez.

3, Júniusban magyar nemzeti szabvány lett [az ODF]

Az meg mi a csöcs az a nemzeti szabvány?

Na mindegy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nemletezo.blog.hu/api/trackback/id/tr431248214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

adofizeto 2009.07.17. 10:48:05

1. benne van a cikkben: a MAGYAR e-közigazgatási keretrendszer követelménytára nem ajánlja a -doc formátumot hivatali használatra. Nem mellékesen, az EU központi adminisztráció és az olyan elmaradott, csóró országok, mint Németo., Franicao, Hollandia, Dánia, ... szintén az ODF-et hazsnálják mint nemzeti szabványt - a .doc-ot már 2 éve elhagyták...

2. A nemzeti szabvány egy adott ország által hivatalosan bejegyzett, tehát általánosan használható és ajánlott szabvány... ez kb. olyan, mint a 220 volt a konnektorban... az egy európai jelenség, van ahol 110, van ahol 280 (hasracsaptam)... az is egy szabvány, meg ez is egy szabvány...

bryan 2009.07.17. 17:53:13

1. "ami elég nagy hiba, mert a formátum elavult, nem is túl biztonságos, és a használata hivatalosan nem javasolt."
Itt nincs benne, meg máshol sem találtam a cikkben. Ha megtalálod és valami mégis elkerülte a figyelmemet, kijavítom a posztot és bocsánatot kérek.
Semmi bajom a .odf-el, ubuntut használok openoffice-al, miért is lenne? A cikk viszont béna. Olyan kifejezésekkel dobálózik, amiket nem magyaráz meg, összeollózott trehány munka, ami ráadásul elfogult is.

anonim user 2009.07.26. 20:34:19

természetesen mindenképpen csak leányzó követhette el, legény az semmiféleképpen semnem...
süti beállítások módosítása