Nincs jó válasz

Mindenféle, ami zavar, vagy örülök neki, vagy vicces, vagy szomorú. Próbálok nem csak hörögni, ha kritizálok valamit, hanem leírni, hogy én hogy szeretném.

Friss topikok

  • anonim user: természetesen mindenképpen csak leányzó követhette el, legény az semmiféleképpen semnem... (2009.07.26. 20:34) Index-fika
  • dmm: "Ha megválasztják, a kampány után hagyja magát megvesztegetni, telik medencére, költözésre a város... (2009.07.20. 23:24) Tényleg mindenre a betiltás a megoldás?
  • begri: jaja ilyen szakma, de az is vicces, hogy a fidesznek az őszintét kellett volna csak nyomnia, nem f... (2008.10.31. 04:31) kommentből bejegyzés
  • begri: juj de izgi, akkor majd együtt megyünk :D majd viszek kenyeret :P (2008.09.22. 20:53) Felvonulgatós

Linkblog

HTML

A gárda betiltásáról

2009.11.28. 15:27 | bryan | Szólj hozzá!


A gárda mint tünet

A gárda nagyon súlyos problémákra hívta fel a figyelmet, főleg a dead end falvakkal kapcsolatban, ahol a közbiztonság ténylegesen eltűnőben van, ami köszönhető az etnikai arányok eltolódásának és az ettől független munkaerőpiaci átrendeződésnek. Az ezek által gerjesztett feszültségek érezhető enyhítése nélkül a gárda akciók ellehetetlenítése a lázcsillapításhoz hasonló. Ha nem tudunk munkát biztosítani az ott élőknek, nem vagyunk képesek a segélyből élésre és uzsorára alapuló rendszereket felszámolni és még ez előtt megteremteni a közbiztonság érzetét, akkor veszett fejsze nyele az egész. Aztán jöhet az oktatás és az integráció, ami még ezeknél is nehezebb, több áldozatot igénylő feladat.

A gárda mint jelenség

 A pártmilíciák még soha, egyetlen országban nem hoztak pozitív változást. A közrend védelmére természetüknél fogva alkalmatlanok, mivel elsősorban a médiaérdeklődés fenntartásában érdekeltek és legtöbb akciójuk ezt is szolgálja. Felvonulnak valahol, vannak kétségbeesett lakosok akik ennek örülnek, mivel az állam magára hagyta őket. Aztán a vonulás után a gárdisták hazamennek, a felvonulás helyszínén lakókat pedig otthagyják abban a feszültségben aminek fokozásához ők is hozzájárultak.

Az eddig sem éppen harmonikus együttélést, amit a cigányok és nem cigányok között tapasztalni lehetett, még tovább mérgezi jelenlétük, ami a továbbiakban a sajóbábonyinál sokkal durvább eseményeket is eredményezhet. A konfliktusoknak az erőszak útján való megoldását hangsúlyozzák, nem csak támogatóik, de öntudatatlanul ellenzőik  számára is, olyan ez, mintha felállna az egyik csapat a pályán és folyton kihívást intézne a másikhoz. Ennek hatására előbb-utóbb megjelnik a másik csapat is, hiszen ezt nem hagyhatják sokáig szó nélkül. Aztán valamelyikük lekever a másik csapat tagjának egy pofont, erre az ököllel válaszol és akkor már a többiek is beszállnak, ebből pedig előbb utóbb egy tömegverekedés lesz.

Az egyenruha betiltását viszont nem támogatom, a szocik szokás szerint túllőttek a célon (a régi reflexek, ugye). Demokráciában mindenki olyan ruhát visel amilyet akar. Ha az állam nem avatkozott be a gárdánál egyénenként, időnként sokkal félelmetesebb bakancsos bomberes skinheadeknél sem, akkor pont pocakos középkorú gárdistákat zaklatni halál felesleges, sőt ártalmas. A gárdisták nem egyénként veszélyesek a közrendre, hanem mint egyenruhás, katonai alakzatban masírozni próbáló nagylétszámú, pártirányítás alatt álló csapat. Ezért csak akkor érdemes a rendőrségnek közbeavatkozni, mikor csapatként is próbál fellépni. Akkor viszont határozottan, arányos csapaterő bevetésével (nem, kedves sün-kapitány ez nem azt jelenti, hogy földön ülő embereket telibefújunk könnygázzal). Mondjuk mikor felállnak alakzatba, azt mondja a főizé, hogy Vii-gyázz akkor odamenni és szépen komótosan igazoltatni és megbüntetni őket. Nem nagyon, de azért érezhetően. Csak, hogy lássák, nem érdemes annyira beleélni magukat a játékba. Remélem a FIDESZ kormánynak lesz elég sütnivalója ilyen alapvető dolgok belátásához, a cenzor-reflexek  talán kevéssé dolgoznak bennük.  

Címkék: jobbik alternatíva gárda

A bejegyzés trackback címe:

https://nemletezo.blog.hu/api/trackback/id/tr871558785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása