Nincs jó válasz

Mindenféle, ami zavar, vagy örülök neki, vagy vicces, vagy szomorú. Próbálok nem csak hörögni, ha kritizálok valamit, hanem leírni, hogy én hogy szeretném.

Friss topikok

  • anonim user: természetesen mindenképpen csak leányzó követhette el, legény az semmiféleképpen semnem... (2009.07.26. 20:34) Index-fika
  • dmm: "Ha megválasztják, a kampány után hagyja magát megvesztegetni, telik medencére, költözésre a város... (2009.07.20. 23:24) Tényleg mindenre a betiltás a megoldás?
  • begri: jaja ilyen szakma, de az is vicces, hogy a fidesznek az őszintét kellett volna csak nyomnia, nem f... (2008.10.31. 04:31) kommentből bejegyzés
  • begri: juj de izgi, akkor majd együtt megyünk :D majd viszek kenyeret :P (2008.09.22. 20:53) Felvonulgatós

Linkblog

HTML

Propagandaháború Gázában

2009.01.08. 14:30 | bryan | Szólj hozzá!

A gázai konfliktus egyik legfontosabb hadszintere a sajtó. Az izraeliek stratégiai célja ezen a hadszintéren elhitetni, hogy a Hamasz háborús célpontjait iskolák, és más média számára jó áldozatképeket szolgáltató helyek szomszédságéba telepíti. A Hamasz célja az, hogy a médiába minnél több civil áldozat képe kerüljön. Ezen a hadszintéren jelenleg a Hamasz áll nyerésre. Vajon Gázában tényleg minden bunker fölé kórházat, meg iskolát építettek (vagy fordítva)? Valószínüleg igen.  Izraelnek ugyanis nem áll érdekében civileket ölni, főleg gyerekeket nem. Amennyit én tudok az izraeli hadseregről, az alapján inkább az amerikai  tipusú támadásokban fejlesztenek (pontos találatok, járulékos veszteség csökkentése). Mivel ez a térség legjobb hadserege, valószínüleg eredményesen. De olyan bombát még ők sem tudnak csinálni ami előre szól az iskolásoknak, hogy csendben osonjanak ki, nehogy a terroristák észrevegyék. Stratégiai célpontok jól mediatizálható áldozatok közé telepítésével a Hamasz elérte, hogy az izraeliek minden egyes bombája ami megöl valami terrorista vezért, érvet szolgáltat az új generációs terroristáknak, olyan képeket amitől minden jóérzésű embernek kedve lenne fegyvert ragadni. Plussz a Nyugat Izrael szimpátiájának csökkentése. Izrael pedig belemegy ebbe az árba, hiszen terroristát nem hagyhat futni, könyörtelenségével ássa folyamatosan a saját sírját.

Isten hozott a biblia földjén, ahol az igazság valahol elveszett. 

Update: Nem nem került meg az igazság, de ez egy egész jó kis szájbarágó:

http://katpol.blog.hu/2008/12/29/knn_gaza_ostroma

A bejegyzés trackback címe:

https://nemletezo.blog.hu/api/trackback/id/tr62865407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása